به گزارش روابط عمومی شیلات مازندران، قاسم کریم زاده مدیرکل شیلات استان مازندران صبح امروز ۲۲ اسفند ماه در نهمین جلسه قرار گاه امنیت غذایی که در محل سازمان جهادکشاورزی استان در شهرستان ساری برگزار شد با اعلام مطلب فوق گفت:
سالانه ۱۱۵ هزار تن تولید ماهی در استان داریم که ۶ هزار میلیارد تومان ارزش اقتصادی این میزان تولید است.
کریم زاده در ادامه با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت تولید آبزیان امسال در استان مطلوب ورضایت بخش است افزود:
علاوه بر تولید و عرضه آبزیان پرورشی اعم از ماهیان سردآبی و گرم آبی ، در شرکتهای تعاونی صیادی پره هم رونق و افزایش صید را در سبد صیادان شاهد هستیم و هرچه به روزهای پایانی سال نزدیکتر میشویم آمار صید آبزیان دریایی رو به افزایش است .
وی با توجه به در پیش بودن عید باستانی نوروز و وجود سنت دیرین استفاده از سبزی پلو با ماهی برای شب عید گفت:
دراین راستا بالطبع تقاضا برای خرید ماهی بویژه ماهی سفید افزایش مییابد.
مدیرکل شیلات مازندران در خصوص میزان صید ماهیان استخوانی توسط صیادان شرکتهای تعاونی صیادی پره در استان اعلام کرد :
از ابتدای فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر( نیمه مهرماه) صیادان تعاونیهای پره موفق شدند تا ۲۰ اسفند ماه ۲۴۳۴ تن انواع ماهیان استخوانی را صید و به بازار عرضه نمایند که این میزان صید در مقایسه با مدت مشابه فصل قبل رشد ۷۵٪ را در سبد صیادان نشان میدهد.
وی ارزش اقتصادی این میزان صید را ۴۸۲ میلیارد تومان اعلام نمود که در این زمینه هم شاهد افزایش ۳۰۸٪ هستیم .
کریم زاده درزمینه ترکیب گونههای ماهیان صید شده را در این مدت ۶۰٪ ماهیان کفال، ۳۵ ٪ سفید و ۵٪ ماهی کپور بیان نمود و اظهار امیدواری کرد در روزهای پایانی صید در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی ، ماهیان بیشتری صید و به بازار عرضه شود.
مدیرکل شیلات مازندران درپایان خاطر نشان کرد : سالانه ۴۰ درصد ماهیان از استان خارج و ۶۰ درصد در داخل استان مصرف میشود ولی برای تامین محصول پروتئینی استان در شب عید با اتحادیهها و تشکلهای شیلاتی و بازار ماهی فروشان مذاکره و هماهنگی خواهیم کرد تا کاهش قیمت و دسترسی راحتتر مردم برای خرید ماهی را داشته باشیم.