اداره کل شیلات استان مازندارن در کدام شهر واقع شده است؟
شهرستان بابلسر، خیابان شریعتی
برای ارتباط با اداره شیلات مازندران باید با چه شمارههایی تماس گرفت؟
تلفن: ۰۱۱۳۵۲۸۹۴۱۰ - ۰۱۱۳۵۲۸۹۴۱۲ - ۰۱۱۳۵۲۸۹۴۱۵ - ۰۱۱۳۵۲۸۹۴۱۸
تلفن گویا: ۰۱۱۳۵۲۸۹۳۹۸ - ۰۱۱۳۵۲۸۹۴۳۷
میتوانید در
اینجا دفترچه تلفن شیلات مازندران را مشاهده کنید.
مدیر کل شیلات استان مازندران چه کسی است؟
فرآیند صادرات آبزیان به چه صورت می باشد؟
جهت صادرات ابتدا نیاز به اخذ کارت بازرگانی می باشد. پس از آماده شدن محموله جهت صادرات نیاز به دریافت تاییدیه آزمایشگاه از مراجع ذیصلاح (حسب مورد دامپزشکی / دانشگاه علوم پزشکی) می باشد. در مرحله بعد با مراجعه به گمرک و طی مراحل قانونی صادرات انجام می شود. در مواردی که نیازمند اعلام نظر شیلات استان یا کشور باشد از طریق پنجره واحد گمرکی یا بصورت مکاتبه ای قابل انجام می باشد.
در حال حاضر چه محصولاتی از آبزیان در استان قابلیت صادرات دارند؟
ماهیان گرمابی شامل کپور آمور و فیتوفاگ بصورت تازه و ماهی سردابی قزل آلای رنگین کمان بصورت منجمد و فر آوری. خاویار و گوشت ماهیان خاویاری عمدتاً فیل ماهی. ماهی کیلکا منجمد. انواع کنسرو ماهیان تن و کیلکا و همچنین خوراک آبزیان.
چه کشورهای هدف صادرات محصولات آبزیان می باشند؟
ماهیان گرمابی به کشورهای عراق و افغانستان، کیلکا عمدتا به روسیه و ترکمنستان، قزل آلا و گوشت ماهیان خاویاری به روسیه، خاویار به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس، خوراک آبزیان و کنسرو ماهی به کشورهای CIS و عراق
مراحل و فرایند صادرات خاویار و گوشت ماهیان خاویاری به چه صورت است؟
صادرات در این حوزه علاوه بر مسیر عادی نیازمند مجوز سایتس مربوط به تجارت گونه های در معرض خطر انقراض می باشد. مراحل و دستورالعملهای مربوط به این بخش بطور تفصیلی و در قالب فایل Pdf از طریق سامانه سازمان شیلات (http://www.shilat.com) و از بخش منو با مراجعه به قسمت "ضوابط و دستور العملها"،"ضوابط سایتس"، "راهنمای صادرات خاویار" – قابل دسترسی میباشد.
چگونه به قیمت آبزیان دسترسی داشته باشیم؟
قیمت های هفتگی آبزیان در سامانه شیلات ایران (http://www.shilat.com و تحت عنوان "میز خدمت (فرآیند ها)" قابل بهره برداری می باشد.
مجوز کدام روشهای عرضه ماهی توسط شیلات صادر می گردد؟
در حال حاضر مجوز مربوط به عرضه ماهی زنده در خارج از محدوده شهری و همچنین مجوز مربوط به واحدهای پرورش و عرضه توسط شیلات صادر می گردد.
اطلاعات مربوط به آمار تولید و صادرات آبزیان و سرانه مصرف به چه صورت قابل دسترسی می باشد؟
این اطلاعات بصورت منسجم و سالانه از طریق کتابچه سالنامه آماری شیلات ایران با لینک زیر قابل دسترسی می باشد.
مقدمه ای از دریای خزر و بهره برداران آن و میزان صید توضیح دهید؟
دریای خزر از بزرگترین اکوسیستم های آبی دنیا که طول سواحل آن معادل 873 کیلومتر بوده که حدود 487 کیلومتر آن متعلق به استان مازندران می باشد که در آن 23 گونه به دلیل اهمیت تجاری و اقتصادی صید می گردند که سهم عمده ای در تعیین معیشت و اقتصاد ساحل نشینان داشته که در حال حاضردر استان مازندران حدود 116 تشکل صیادی ماهیان استخوانی، کیلکا و خاویاری با تولید بیش از 30 هزار تن آبزیان دریایی و حدود 5 هزار نفر صیاد به طور مستقیم و بیش از ده هزار شغل بطور غیر مستقیم و از طرفی این استان با 75 درصد صید ماهیان کیلکا و 43 درصد ماهیان استخوانی و حدود 40 درصد ماهیان خاویاری نقش مهمی در اقتصاد منطقه ایفاد می نماید.
تشکلهای صیادی و صیادان دریای خزر در استان مازندران چه تعداد میباشند؟
در سطح استان 54 تعاونی پره بابیش از 4000 نفر صیاد و 44 فروند شناور صیادی کیلکاگیر با بیش از 429 نفر صیاد و تعداد 18 صیدگاه خاویاری با بیش از208 نفر صیاد مشغول به فعالیت صید و صیادی می باشند. بطور کلی میزان ارزش اقتصادی کل تولید ماهیان استخوانی، کیلکا و خاویاری در سطح استان سالانه حدود 150 میلیارد تومان میباشد.
اهداف طرح کمک به بازسازی طبیعی ذخایر ارزشمند ماهیان دریای خزر چه می باشد؟
- حفظ ذخایر ژنتیکی دریای خزر
- احیاء ،ترمیم و بهسازی جایگاه های تخمریزی طبیعی ماهیان رود کوچ در رودخانه ها
- بهره برداری از ظرفیت های موجود بویژه در جایگاههای تعاونی صیادی پره استان جهت تکثیر طبیعی از طریق احداث زیستگاه
- فرهنگ سازی و افزایش سطح آگاهی احاد جامعه جهت جلب مشارکت در حفاظت و احیاء رودخانه ها
- تثبیت اشتغال پایدار در صید و صیادی
پروژه احیاء و ترمیم زیستگاههای طبیعی تخمریزی ماهیان در رودخانه ها (شیل گذاری) را توضیح دهید؟
اداره کل شیلات مازندران با مشارکت جامعه تعاونی های صیادی پره و احاد جامعه، در کنار فعالیت مراکز حفاظت و بازسازی ذخایر ژنتیکی دریای خزر، در ایجاد بستر مناسب برای اجرا و توسعه روشهای کمک به تکثیر طبیعی همچون شیل گذاری تلاشهای بسیار موثر و مفیدی صورت پذیرفت.به طوریکه تعداد جایگاه های که در آنها عملیات شیل گذاری انجام گرفته از 3 واحد در سال 1392 به 24 واحد در سال 97-96 افزایش یافت.لازم به ذکر است برنامه ریزی و هماهنگی لازم جهت اجرای این طرح در 18 جایگاه در رودخانه برای سال 1398-1397 صورت پذیرفت.
پروژه احداث زیستگاههای طبیعی در جایگاه تعاونی های صیادی پره را توضیح دهید؟
این پروژه درسال 1396-1395 در 2 جایگاه صید تعاونی صیادی پره با موفقیت اجرا گردیده که این تعداد در سال 1397-1396 به 9 جایگاه افزایش یافت.باتوجه به اینکه طرح تکثیر طبیعی در جایگاه تعاونی صیادی پره با موفقیت اجراشده است بنابراین توسعه آن علاوه بر آثار ذکر شده تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح آگاهی جامعه صیادی و افزایش سطح مشارکت آنها در عرصه بازسازی ذخایر ارزشمند ماهیان دریای خزر خواهد داشت.شایان ذکر است در سال 98-97 با توجه به استقبال جامعه بهره بردار ،هماهنگی وبرنامه ریزی لازم جهت اجرایی شدن این طرح در 25 جایگاه صورت پذیرفت.
حمل و نقل آبزیان صید شده از محل صید تا بازار عرضه را توضیح دهید؟
هریک ازشرکتهای تعاونی پره در سطح استان دارای انبار بهداشتی ماهی بوده و آبزیان صید شده در اسرع وقت با شتشوی آن با آب دریا ودرداخل جعبه های حمل ماهی به بازار مصرف عرضه میگردد و قیمت ماهی صید شده دربازار براساس عرضه وتقاضا تعیین می گردد. کیلکای مصرف انسانی در جعبههای بهداشتی به بازار عرضه می گردد.
پیگیریهای انجام شده درزمینه اموراجتماعی ورفاهی صیادان درچه مواردی می باشد؟
سه موضوع به شرح ذیل از مطالبات به حق جامعه صیادی استان مازندران بوده که نیاز است با حمایت هیأت وزیران و مسئولین ارشد کشور مرتفع گردد.
- تخفیف 10 درصدی بیمه صیادان
- سخت و زیان آور شمرده شدن حرفه صیادی
- طرح تعدیل، ساماندهی، اقتصادی نمودن و تثبیت اشتغال در تعاونی ها صیادی
مراحل اخذ مجوز برای پرورش ماهیان خاویاری چگونه می باشد؟
- مراجعه متقاضی به دفتر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان
- اخذ استعلام های لازم از دستگاه های ذیربط (دراراضی ملی داشتن اهلیت فنی و اقتصادی براساس ابلاغیه مربوطه )
- ارائه استعلام های دریافتی به دفاتر نظام مهندس کشاورزی منابع طبیعی جهت صدور پروانه تأسیس
- صدور پروانه بهره برداری بعد اتمام عملیات ساخت و ساز مطابق با نقشه های اجرایی و دریافت پایان کار
فرآيند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهیان خاویاری چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تاسيس دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالي و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
ظرفیت تولید بر چه مبنایی محاسبه می گردد؟
میزان تولید بر مبنای آب تخصیص یافته از سازمان آب و متراژ زمین مورد نظر تعیین می گردد.
دوره پرورش ماهیان خاویاری چه مدت می باشد؟
دوره پرورش ماهیان خاویاری با توجه به نوع مدیریت و گونه پرورشی از 3 تا 4 سال جهت تولید گوشت و 8 تا 10 سال جهت تولید خاویار می باشد.
مراحل اخذ مجوز برای پرورش ماهی در قفس چگونه می باشد؟
- مراجعه متقاضی به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان
- موافقت شیلات شهرستان و اعلام نقطه در دریا به سازمان نظام مهندسی
- اخذ استعلام های لازم (اداره کل بنادر و دریانوردی، اداره کل دامپزشکی، اداره کل حفاظت محیط زیست و دریابانی)
- ارائه استعلام های دریافتی به دفاتر نظام مهندس کشاورزی منابع طبیعی جهت صدور پروانه تأسیس
- صدور پروانه بهره برداری بعد اتمام عملیات ساخت و ساز مطابق با نقشه های اجرایی و دریافت پایان کار
فرايند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهی در دریا چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تأسيس دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالي و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
فرايند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهی در دریا چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تأسيس دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالي و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
حداقل ظرفیت اقتصادی هر مزرعه پرورش ماهی در قفس چه مقدار می باشد؟ 500 تن
500 تن
دوره پرورش ماهی در قفس های دریایی چند ماه بوده و در چه ماه هایی از فصل سال انجام می گیرد؟
در شرایط فعلی 6 الی 7 ماه که از آبان با کاهش درجه حرارت آب دریا شروع و لغایت اردیبهشت سال بعد به پایان میرسد.
بهترین عمق نصب قفس های دریایی چقدر می باشد؟
استقرار قفس در عمق 30 الی 50 متری دریا صورت می گیرد.
مراحل اخذ مجوز برای پرورش ماهیان سردآبی چگونه می باشد؟
- مراجعه متقاضی به دفتر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان
- اخذ استعلام های لازم از دستگاه های ذیربط (دراراضی ملی داشتن اهلیت فنی و اقتصادی متقاضی براساس ابلاغیه مربوطه )
- ارائه استعلام های دریافتی به دفاتر نظام مهندس کشاورزی منابع طبیعی جهت صدور پروانه تأسیس
- صدور پروانه بهره برداری بعد اتمام عملیات ساخت و ساز مطابق با نقشه های اجرایی و دریافت پایان کار
فرايند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهیان سردآبی چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تاسيس دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالي و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
حداقل نیاز آبی برای پرورش اقتصادی ماهی قزل آلا چه میزان می باشد؟
5 لیتر در ثانیه (با منبع آبی مطمئن چاه، چشمه و قنات)
دوره پرورش ماهی چه مدت است؟
به طور معمول سالیانه یکبار ماهی برداشت می شود لیکن با تدابیری امکان برداشت طی 2 الی 3 نوبت در سال وجود دارد (به صورت لایه ای برداشت صورت می گیرد).
مراحل اخذ مجوز برای پرورش ماهیان گرم آبی چگونه می باشد؟
- مراجعه متقاضی به دفتر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان
- اخذ استعلام های لازم از دستگاه های ذیربط (در اراضی ملی داشتن اهلیت فنی و اقتصادی متقاضی براساس ابلاغیه مربوطه) برای صدور پروانه تأسیس و بهره برداری و همچنین صدور کارت شناسایی
- ارائه استعلام های دریافتی به دفاتر نظام مهندس کشاورزی منابع طبیعی جهت صدور پروانه تأسیس
- صدور پروانه بهره برداری بعد اتمام عملیات ساخت و ساز مطابق با نقشه های اجرایی و دریافت پایان کار
فرايند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهیان گرم آبی چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تأسيس یا کارت شناسایی دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالي و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
محدوده دمای مناسب برای رشد ماهی کپور چند است؟
دمای مناسب برای رشد ماهی کپور 22 تا 27 درجه سانتی گراد میباشد.
مراحل اخذ مجوز برای پرورش ماهیان زینتی و زالوی طبی چگونه می باشد؟
- مراجعه متقاضی به دفتر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان
- اخذ استعلام های لازم از دستگاه های ذیربط
- ارائه استعلام های دریافتی به دفاتر نظام مهندس کشاورزی منابع طبیعی جهت صدور پروانه تأسیس
- صدور پروانه بهره برداری بعد اتمام عملیات ساخت و ساز مطابق با نقشه های اجرایی و دریافت پایان کار
فرايند گرفتن تسهیلات جهت پرورش ماهیان زینتی و زالوی طبی چگونه می باشد؟
ارائه پروانه تأسیس دریافتی به شیلات شهرستان و تكميل پرونده مالی و ارسال آن به اداره کل شیلات جهت پیگیری
گونه های رایج برای تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کدامند؟
- زنده زا: مانند گوپی، مولی، پلاتی، دم شمشیری و ...
- تخم گذار: مانند سیچلایدها، گلدفیش ها، بارب ها، کت فیش ها، تتراها، انجل، پرت، پوزه میمونی و ...