جلسه كميته تخصصي بازسازي ذخاير ماهيان استخواني درياي خزر با حضور مهندس مهدي مومن نيا، سرپرست دفتر بازسازي ذخاير آبزيان شيلات ايران، مدير كل شيلات مازندران، روساي مركز بازسازي ذخاير ماهيان شهيد رجايي ساري و شهيد باهنر كلاردشت، شهيد انصاري و شهيد بهشتي گيلان،كارشناسان پژوهشكده اكولوژي درياي خزرو مركز خاوياري گرگان در سالن اجتماعات اداره كل شيلات مازندران برگزار شد.
در اين جلسه مهندس مومن نيا با اشاره به ظرفيتها و توانمنديهاي مراكز بازسازي ذخاير آبزيان استانهاي شمالي، نتايج زحمات اين نيروها را سبب استمرار و توسعه پايدار صيد و صيادي دانست و افزود: بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته ،امسال شيلات مي بايست 438ميليون قطعه از انواع بچه ماهيان استخواني اعم از سفيد، كپور،كلمه، سوف و...را در مراكز بازسازي تكثير و در رودخانه هاي شيلاتي توليد و رها سازي مي نمود كه با همت و تلاش اين نيروها ، فراتر از برنامه حدود 500 ( پانصد) ميليون قطعه بچه ماهي در اين مراكز توليد و در رودخانه ها رهاسازي شد كه 14% بيشتر از برنامه عملكرد داشته اند . ايشان در ادامه با اشاره به اينكه 84 % از اين تكثير و رهاسازي مربوط به بچه ماهي سفيد بوده است تصريح كرد : شيلات در اين زمينه حدود 25 ( بيست و پنج) ميليارد ريال در مراكز تكثير و بازسازي ذخاير آبزيان هزينه نموده است اين در حالي است كه ماهيان استخواني در استانهاي ساحلي شمالي حدود 600 (ششصد) ميليارد ريال فروش داشته است.
آقاي مهندس حسن حبيب نژاد مديركل شيلات مازندران هم طي سخناني گفت : درياي خزر با سرمايه ارزشمند آبزيان آن يكي از بهترين كانونهاي اقتصادي و توسعه اي استانها ي شمالي است كه علاوه بر تامين بخش بزرگي از پروتئين مورد نياز جامعه براي حدود 11 هزار نفرصياد نيز شغل ايجاد نموده است . ايشان با اشاره به اينكه 95 % آبزيان دريايي بايد براي تكثير طبيعي به رودخانه ها مهاجرت نمايند افزود : نيرو هاي مراكز بازسازي ذخاير آبزيان تلاش گران گمنام عرصه شيلاتي هستند كه جايگاه بسيار مهمي در فعاليتهاي شيلاتي دارند و در واقع پيشاني و راس فعاليتهاي شيلات مي باشند .
مديركل شيلات استان مازندران با توجه به رهاسازي صدها ميليون قطعه بچه ماهي در سال ، تامين به موقع و كافي اعتبارات و هماهنگي هاي برون سازماني را دونكته بسيار مهم برشمرد كه در اين جلسات بايد در اين زمينه تصميم گيري گردد .
حبيب نژاد دريايان ، استفاده از تكنولوژي نوين و يافته هاي علمي و تحقيقاتي و نيز تامين امنيت و حفاظت را فاكتور هاي اساسي در مراحل مختلف تكثير و رهاسازي برشمرد و تصريح كرد : بايد در مراحل مختلف كار برخي از امور مربوط به ذخاير را به تشكلها ي و بخش خصوصي داد.