سال 1403: جهش تولید با مشارکت مردم

English امروز: یکشنبه 4 آذر 1403

نخستین برداشت ماهی قزل آلای پرورشی از قفس های دریایی درکلارآباد با حضور مسئولین کشوری و استانی انجام و به بازار عرضه شد

تاریخ: 10:25:05 1392/01/21 بازدید: 382
نخستین برداشت ماهی قزل آلای  پرورشی از قفس های دریایی درکلارآباد با حضور مسئولین کشوری و استانی انجام و به بازار عرضه شد

غلامرضا رازقی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران درمراسم برداشت ماهی قزل آلادرقفسهای دریایی درکلارآباد که درروز سه شنبه باحضوراستاندارمازندران و سایر مسئولین برگزارشد گفت : شیلات ازتوسعه سرمایه گذاری درآبزی پروری درمنابع آبهای داخلی و نیز پرورش ماهی درقفس های دریایی حمایت می کند . وی با اعلام اینکه دربرنامه چهارم توسعه میزان تولید آبزیان 663 هزارتن بوده است افزود:  این میزان تولید درسال 1391 به 850 هزارتن  رسید که رشد بالای 15 درصد رانشان می دهد . ایشان درادامه بااشاره به ظرفیت و جایگاه بالا و ممتاز شیلات مازندران درفعالیتهای آبزی پروری کشور به رشد 6/14 درصدی صادرات محصولات شیلاتی به خارج از کشور ازجمله خاویارپرورشی و گوشت ماهیان خاویاری درسال 1391 اشاره و تصریح کرد : افق استان مازندران برای سرمایه گذاری فعالیتهای آبزی پروری و نیز تولید آبزیان روشن و امید بخش است که با این رویکردها و نیز سرمایه گذاریهای خوبی که درسالهای اخیر صورت پذیرفت، افزایش تولید آبزیان درکشور ضمن اینکه وابستگی کشور به اقتصاد نفت راکاهش می دهد ، با توجه به نقش مهم آن درسبد غذایی خانوارها می تواند درایجاد جامعه سالم هم مفید و موثر گردد . شیلات درنظر داردکنار افزایش کمی تولید ، ضمن بالابردن کیفیت محصول سرانه مصرف رادرکشور افزایش دهد . دراین مراسم علی اکبر طاهایی استاندارمازندران گفت: از ظرفيت هاي والاي استان آبزي پروري ست كه درياي مازندران يك ذخيره ارزش مند در اين راستا محسوب مي شود.طاهايي با اشاره به اين كه پرورش قزل آلا در قفس دريايي براي نخستين بار در كشور صورت مي پذيرد، خاطرنشان ساخت: اين فرصت از سوي رسانه ها به ويژه رسانه ي ملي معرفي شود، تا موجبات شكوفايي اين فعاليت در گستره درياي مازندران فراهم آيد.استاندار با بيان اين كه بايد در زمينه صيانت از سلامت دريا اهتمام بايسته صورت گيرد، افزود: بازتواني دريا در راستاي حفاظت از ذخاير شيلاتي در برنامه ي دستگاه هاي ذي ربط قرار گيرد.

طاهايي گفت: مجموعه ي توليدات شيلاتي استان در سال 91 از مرز 85 هزار تن گذشت و از اين ميان، بيش از 63 هزار تن ماهي پرورشي بوده است.وي ادامه داد: مازندران توليد حدود 20 درصد آبزيان كشور را به خود اختصاص داده كه مقام نخست را در اين زمينه داراست.استاندار با اشاره به اين كه دولت برنامه هايي را به منظور حمايت از فعاليت هاي آبزي پروري در دست اقدام دارد، بيان داشت: تاكنون حدود 45 ميليارد تومان تسهيلات در اختيار واحدهاي آبزي پروري قرار گرفته است.حسن حبیب نژاد مدیرکل شیلات مازندران هم منابع آبهای داخلی و دریای خزررا کانون مهم اقتصادی بویژه در بخش فعالیتهای شیلاتی برشمرد و افزود: تولید آبزیان استان در سال گذشته از مرز 85 هزار تن عبور کرد و شیلات استان هم اکنون در زمینه  آبزیان پرورشی دارای جایگاه اول کشوری است. ایشان شرایط و زمینه برای فعالیتهای شیلاتی و سرمایه گذاری در استان رادر منابع آبهای داخلی و نیز دریا برای سرمایه گذاران مناسب و مهیا دانست و تصریح کرد: با توجه به استقبال کشورهای همسایه از محصولات شیلاتی استان برنامه توسعه کیفی محصولات و نیز تسهیل در صادرات آبزیان از جمله برنامه های در دست اجرای شیلات استان است. مراد کلاری مجری و سرمایه گذار طرح پرورش ماهی در قفسهای دریایی کلارآباد هم ضمن تشکر از حمایتهای کارشناسی شیلات خواستار حمایتهای بیشتر دولت از سرمایه گذران در این قبیل طرحها شد. لازم به یادآوری دراین مرحله از برداشت حدود 2 تن ماهی قزل آلا پس از طی مراحل پرورش در قفسهای دریایی مستقر در منطقه کلارآباد صید و به بازار عرضه می شود.

Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left

سایر اخبار