علائم ظاهری | خصوصیات ماهی تازه و سالم | خصوصیات ماهی فاسد |
جلا | ظاهری درخشنده و شفاف | فاقد درخشندگی – کدر و تیره |
آبششها | رنگ روشن قرمز ، مرطوب ، بدون بوی زننده | با شروع فساد رفته رفته رنگ خود را از دست می دهد و نسبت به درصد فساد از قرمز روشن به رنگ قهوه ای تبدیل می شود و بدون رطوبت می باشد |
چشم ها | شفاف ، روشن درخشان و برجسته | چشمها کاملا گود و غیر شفاف است |
فلس ها | درخشان،براق صاف ومحکم و بدن چسبیده | بدون درخشندگی ، شفاف نیست ، براحتی کنده می شود |
بو | طبیعی و عاری از بوی گندیدگی | بوی گندیده و غیر طبیعی |
دهان | بسته است | باز است |
دیواره شکمی و مخرج | شکم نسبتا برآمده و مخرج بی رنگ و فرورفته است . | عضلات مخرج بدون حالت ارتجاعی و شل شده و نیز رنگش به قرمزی می گردد.شکم حالت فرورفته پیدا کرده و با کمترین فشار پاره شده و بوی گندیدگی خارج می شود . |
گوشت (عضلات ) | حالت ارتجاعی داشته وسفت است و براحتی از استخوانی جدا نمی شود اثرفشارانگشت برروی آن نمی ماند | شل بوده و حالت ارتجاعی خود را از دست داده و براحتی از استخوان جدا می شود و اثر فشار انگشت بر روی آن باقی می ماند . |
خون | خون محوطه شکمی روشن و بدون بو | قهوه ای رنگ و بوی تعفن |
غوطه وری | در آب فرو می رود | بسته به شدت فساد بعلت تولید گاز ، ماهی در سطح آب شناور است |